Curs: ALIMENTACIÓ COM A BASE DE LA SALUT


Des del divendres 13 fins el 27 de setembre s'impartiren les diverses sessions de 4 hores de durada (de 9.00 a 13.00 h) que configuren el curs "ALIMENTACIÓ COM A BASE DE LA SALUT", dirigit al col·lectiu d'infermeria i auxiliars d'infermeria de l'Hospital Comarcal de La Selva, ubicat a Blanes.

Els blocs temàtics tractats a les diferents sessions foren els següents:
1. Comportament alimentari i salut
2. Alimentació i malaltia

S'enfocaren els continguts teòrics des del punt de vista pràctic, dins la tasca laboral d'infermeria i la quotidianitat, i alhora sentant les bases del què es considera una pauta d'alimentació saludable (els seus aspectes calòrics, dietètics, nutricionals, culinaris, hàbits i conductes alimentaris relacionats, etc.) i com una alimentació equilibrada, completa, suficient i adaptada a les necessitats individuals permet fer prevenció de la malaltia; i, donat que aquesta es cursi, com pot esdevenir part del seu tractament, principalment d'aquelles alteracions fisiològiques i patologies cròniques no infecciones que avui en dia tenen més prevalença a la nostra societat: sobrepès/obesitat, hipertensió arterial, hipercolesterolèmia/hipertrigliceridèmia i diabetes mellitus, i que incrementen el nostre risc cardio/cerebrovascular.

Al llarg del curs s'han dut a terme diverses activitat practiques, i és destacada la participación dels/les alumnes, mostrant interés i curiositat per la temática tractada (el feed-back ha estat molt important). 

NutriClínica Doctora Costa gaudeix fent educación nutricional, tant a la població en general com a col·lectius professionals. És summament necessària, perquè en general estem molt desinformats en diversos aspectes propis de l'àmbit de l'alimentació, la Dietética i la Nutrició (encara que ens sembli el contrari, perquè llegim més al respecte que fa uns anys! Però, és així!!!).

Imatge: Desenvolupament d'una de les sessions del curs. 
Lloc: Biblioteca de l'Hospital Comarcal de La Selva (Blanes).







Post Recomendado deslizante para blogger