Jornada: L'ALIMENTACIÓ COM A MEDICINA PREVENTIVA (Blanes i Girona)


Els passats dies 25 i 26 de setembre es dugué a terme la jornada "L'ALIMENTACIÓ COM A MEDICINA PREVENTIVA", a l'Hospital Comarcal de La Selva (de Blanes) i a Girona (Casa de Cultura), centrada a la necessitat de donar la importància que es mereix a l'alimentació, com a eina per a mantenir i millorar la nostra salut i, si s'escau, en el tractament de la malaltia.  

La jornada fou organitzada per la Fundació Emys.

El programa seguit fou el següent: 
  • Ponència: “Qualitat alimentaria i salut avui en dia”, a càrrec del Dr. Matteo Giannattasio, metge i enginyer agrònom, docent a l’Universitat de Pàdova i col·laborador del servei d’al·lergologia de l’Hospital San Gallicano de Roma. 
  • Ponència: La contaminació interna per compostos tòxics persistents: alimentació, salut i societat", a càrrec de la Sra. Magda Gasull, investigadora del Grup de Recerca en Epidemiologia Clínica i Molecular del Càncer de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) – Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.
  • Ponència i introducció al debat: "Aspectes dietètico-nutricionals i toxicològics lligats a una alimentació saludable basada en el patró mediterrani", a càrrec de la Dra. Anna Costa, directora clínica de NutriClínica Doctora Costa, dietista-nutricionista, llicenciada i doctora en Ciència i Tecnologia dels Aliments i biòloga.   
Finalitzada la jornada es pogué gaudir d'un tastet de productes ecològics de proximitat de Selvia.

Les dues convocatòries varen ser tot un èxit d'assistència.  

Imatge: Desenvolupament de la jornada. 
Lloc: Sala d'actes de l'Hospital Comarcal de La Selva (Blanes)







Post Recomendado deslizante para blogger