LA “DIETA” ESCOLLIDA PER A LA PÈRDUA DE PES REPERCUTEIX EN ELS RESULTATS ANTROPOMÈTRICS


 
Per a perdre pes excedent es pot escollir una opció dietètica o altra, perdent-se més ràpid o més lentament el pes absolut (el marcat per la bàscula). Però, el més important i el què interessa, no és tant la pèrdua de pes absolut, sinó principalment reduir la massa grassa excedent i poder conservar al màxim de la massa proteica (massa muscular i òssia) i aigua.


Si escollim malament la “dieta”, i perdem més massa lliure de grassa del compte (més d'un 25% de la pèrdua de pes corporal) això ens aboca cap a un efecte rebot imminent, a curt i mig termini.

Per tant, quan s’inicia un tractament de control de pes, és necessari que antropomètricament es mesuri quina és la pèrdua de pes efectiva en forma de massa grassa i de com es manté dins rangs estrets la massa muscular i òssia, perquè assolit l’objectiu ponderal, a mig i llarg termini no es recuperi el pes perdut.  



La pauta d’alimentació hipocalòrica prescrita (ingesta calòrica diària per sota de la despesa energètica diària) cal que sigui la més adequada segons necessitats individuals, que treballi l'equilibri nutricional, i sobretot, que ensenyi a menjar correctament: racions i freqüència de consum dels diferents grups d’aliments, i a implementar bons hàbits alimentaris i a eliminar errors.


Visualitza el vídeu fent un clic aquí


MÉS INFORMACIÓ:
  • PÈRDUA DE PES? FONAMENTALMENT DE GRASSA!: aquí
  • ALLUNYA'T D'ALGUNS ERRORS... I APRÈN A MENJAR CORRECTAMENT: aquí
  • QUIN ÉS EL MEU PES IDEAL?: aquí

     

     

     

Post Recomendado deslizante para blogger