Per a perdre pes excedent es pot escollir una opció
dietètica o altra, perdent-se més ràpid o més lentament el pes absolut (el
marcat per la bàscula). Però, el més important i el què interessa, no és tant
la pèrdua de pes absolut, sinó principalment reduir la massa grassa excedent i
poder conservar al màxim de la massa proteica (massa muscular i òssia) i aigua.
Si
escollim malament la “dieta”, i perdem més massa lliure de grassa del compte
(més d'un 25% de la pèrdua de pes corporal) això ens aboca cap a un efecte
rebot imminent, a curt i mig termini.
Per tant, quan s’inicia un tractament de control de pes,
és necessari que antropomètricament es mesuri quina és la pèrdua de pes
efectiva en forma de massa grassa i de com es manté dins rangs estrets la massa
muscular i òssia, perquè assolit l’objectiu ponderal, a mig i llarg termini no
es recuperi el pes perdut.
La pauta d’alimentació hipocalòrica prescrita (ingesta
calòrica diària per sota de la despesa energètica diària) cal que sigui la més
adequada segons necessitats individuals, que treballi l'equilibri nutricional,
i sobretot, que ensenyi a menjar correctament: racions i freqüència de consum
dels diferents grups d’aliments, i a implementar bons hàbits alimentaris i a
eliminar errors.
Visualitza el vídeu fent un clic aquí.
MÉS INFORMACIÓ: