PER PERDRE RÀPID EL PES EXCEDENT...




Amb la primavera a casa, es nota com les temperatures comencen a pujar, i que el sol sembla voler estar present cada dia. Comencem a deixar l’abric a l’armari, i a provar-nos les nostres camisetes de màniga curta... Donem unes quantes voltes davant el mirall, observant com ens queden; i ens sorprèn que ara vagin una mica més estretes.  


Ens preguntem si caldrà perdre algun quilet. Potser sí, pensem. Caldrà posar-se “a dieta” i, per tant, informar-se de com es pot fer. La nostra estratègia: Preguntar a la farmàcia de confiança, a la botiga de productes dietètics més propera, i també consultar sobre cosmètics i tractaments a algun centre d’estètica. El nostre objectiu: Conèixer quina és l’última novetat per a perdre pes. Sobretot la que ens garanteixi poder perdre més ràpid, ben ràpid, per posar-nos roba més lleugera... Com que el què volen és vendre’t productes, t’aconsellaran, et seleccionaran i et vendran el què vols sentir i desitges provar: El sistema d’aprimament últim i més innovador, productes diürètics i “cremagrasses” d’última generació.  


Però, para’t aquí, abans de treure el moneder de la bossa: Realment, ¿desitges perdre pes absolut a base de disminuir absolutament el què sigui?, ¿també múscul, aigua i massa òssia, i que a la teva bàscula els números es moguin ben ràpid? O bé, ¿reduir pes eliminant majoritàriament la teva massa grassa excedent? Són dos objectius ben diferents, com també l’estratègia dietètico-nutricional a escollir.


Si et volen vendre un producte o mètode d’aprimament on al seu envàs o fulletó “es fa referència al ritme o magnitud de la pèrdua de pes”, sàpigues que et trobes davant quelcom que incompleix la legislació vigent, el Reglament (CE) 1924/2006, relatiu a les declaracions nutricionals i de propietats saludables en els aliments. Compte!, perquè pel fet que estigui al mercat i en facin publicitat als medis no significa que estigui complint la legislació vigent, ni que hagi passat per tots els “tamissos” legals i sanitaris. Si desitges estar ben informat/da de què no adquirir i què no consumir per a la pèrdua de pes, només et caldria entrar a la nova pàgina web de l’Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) i llegir la seva opinió, basada en l’evidència científica actual, sobre les “dietes miracle” i els “sistemes d’aprimament miracle”, dirigint-te a la secció “Rincón del Consumidor >  Para saber más > Dietas/ Productos dietéticos/ Declaraciones nutricionales y saludables”.


L’estratègia adequada, segons els experts en Nutrició, Dietètica i alimentació, com a “Recomanacions nutricionals basades en l’evidència per a la prevenció i el tractament del sobrepès i l’obesitat en adults (Consens FESNAD-SEEDO)” és dur a terme una dieta hipocalòrica equilibrada, amb una reducció de la ingesta calòrica de 500 a 1.000 Kcal diàries sobre la despesa energètica; que podria produir una pèrdua de pes absolut entre 0,5 i 1,0 kg/setmana, equivalents a un 8% de pèrdua ponderal en un període promig de 6 mesos. Aquesta reducció de pes absolut permet disminuir massa grassa corporal preservant al màxim la massa magra o muscular. Els seus resultats es consideren eficaços a llarg termini, permetent prevenir futurs guanys de pes (és a dir, mantenint-se el pes perdut), sempre i quan durant el procés d’aprimament s’hagin dut a terme canvis conductuals i l’aprenentatge de nocions nutricionals i dietètiques bàsiques (educació nutricional) que hagin permès eliminar els errors alimentaris i hàbits inadequats existents que haurien originat l’excés de pes.   


Optar per sistemes d’aprimament comercials, farmacològics o dietètics, o bé autoaplicar-se “dietes miracle” porta, a mig i llarg termini, a un buidatge de la teva butxaca; a costa d’empitjorar la salut i encadenar efectes rebot. Bé, ets tu el que has d’escollir: És el teu cos i salut!!









Post Recomendado deslizante para blogger